Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Předvedení přispělo k pořízení nového diskového podmítače

O tom, že předvedení stroje hraje významnou roli při nákupu stroje, ví i pan Václav Bartoš ze středočeského Chrástu. V minulém roce měl možnost na své farmě vyzkoušet diskový podmítač SWIFTERDISC XN. Po předvedení se rozhodl pro jeho pořízení, ovšem ve výbavě, kterou si naspecifikoval dle svých požadavků.

Kombinace agresivních A-disků a vysoké pracovní rychlosti (10,5 km/hod) zaručuje skvělý výsledek práce

Diskový podmítač SWIFTERDISC XN 3000 je agregován s traktorem John Deere o výkonu 105 koní

Farma zaměřená na rostlinnou výrobu i chov koní

Pan Václav Bartoš obhospodařuje 40 hektarů půdy. Z této výměry připadá 12 hektarů na ornou půdu a zbylou část tvoří trvalé travní porosty a pícniny. Na orné půdě pěstuje pan Bartoš pšenici, oves, brambory a ječmen. Kromě rostlinné výroby se pan Bartoš zabývá chovem koní, kterých má na farmě celkově 20 kusů. V zemědělství se snaží dodržovat zásady správného hospodaření s půdou, střídání plodin i optimální velikost pozemků.

Majitel diskového podmítače, pan Václav Bartoš, oceňuje na stroji především výbornou kvalitu agresivních „A“ disků

Kompaktní konstrukce umožnuje diskový podmítač SWIFTERDISC XN agregovat i s traktory o menším výkonu a hmotnosti

SWIFTERDISC XN 3000 nahradil stroj domácí výroby

„Před pořízením diskového podmítače BEDNAR SWIFTERDISC XN 3000 jsem využíval stroj domácí výroby. Ty dva stroje se kvalitou práce a provedením vůbec nedají srovnávat. Uvažoval jsem i o pořízení stroje nižší cenové kategorie jiného výrobce, ale na základě diskuze s obchodníkem jsem se rozhodl pro kvalitní podmítač. Podmítač SWIFTERDISC XN je robustní, dělá krásnou práci a leze lehce do země,“ popisuje důvody výběru stroje pan Bartoš.

U pana Bartoše je diskový podmítač využit pro základní zpracování půdy po sklizni k podmítce i pro předseťovou přípravu půdy. „Disky skvěle drobí půdu, výsledek práce těchto agresivních A-disků je skutečně výborný,“ dodává majitel k práci stroje.

Oproti standardnímu mechanickému ovládání je stroj vybaven komfortní hydraulickou regulací pracovní hloubky

Zajímavostí na tomto stroji jsou i boční sklopné disky, které ze stroje dělají podmítač o skutečném záběru 3 m

Malý stroj se zajímavou výbavou

I přesto, že se jedná o nejmenšího zástupce modelové řady diskových podmítačů SWIFTERDISC, naspecifikoval si jej pan Bartoš ve velmi zajímavé výbavě. K lepší kvalitě práce přispívají agresivní A-disky o průměru 520×5 mm. Zajímavostí na tomto konkrétním diskovém podmítači jsou boční sklopné disky. Díky tomu má podmítač skutečný pracovní záběr 3 metry a přeprava po silnicích je bezpečná. Dále nechybí komfortní hydraulická regulace pracovní hloubky nebo oblíbený zadní V-RING pěch.

Související články

rep2
27.
Červenec
2020

SWIFTERDISC nebo ATLAS?

Kvalitní a rychlá podmítka je jedna z nejdůležitějších operací ve zpracování půdy. Podle správných agrotechnických postupů by se měla provádět…

Přečtěte si více

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area